Zonne-energie wordt snel goedkoper

Amerikaanse topanalisten voorspellen dat in grote delen van de wereld stroom uit eigen zonnepanelen op het dak binnen twee jaar goedkoper zal zijn dan uit het stopcontact.

Door verdere kostenverlaging is het bereiken hiervan eind dit jaar of volgend jaar al mogelijk. Zonne-energie zal vooral ook dieselgeneratoren overal ter wereld vervangen en olie- en gasgestookte centrales qua prijs overtroeven.

Dat zeggen senior analist Vishal Shah van Wallstreetbank Barclays Capital en topman Jigar Shah (geen familie) van de mede door miljardair Richard Branson opgerichte Carbon War Room. Beide sprekers lichten hun visie toe tijdens de topconferentie The Solar Future III, 21 april in Utrecht.

Jigar Shah zet zich in voor duurzame energie en duurzame oplossingen die de uitstoot van CO2 en de daarmee gepaard gaande klimaatveranderingen en andere bedreigingen voor de mensheid moeten terugdringen. Volgens hem groeit de zonne-energiemarkt sneller dan menigeen kan voorspellen en worden niet alleen de zonnepanelen, maar ook alle bijbehorende installaties en technieken steeds goedkoper.

Onze partners